28 Απριλίου, 2024

Κυκλοφορήθηκε η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε το τριμηνιαίο περιοδικό «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2023. Το νέο τεύχος περιλαμβάνει:

Το Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την νέα Σχολική χρονιά.

Άρθρο του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, με θέμα «Μετεμορφώθης εν τω όρει Χριστέ ο Θεός».

Το Μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Άρθρο του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, με θέμα «Το ήθος και ο χαρακτήρας της λατρείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Άρθρο της Δασκάλας κ. Μαρίας Χατζηγεωργίου, με θέμα «Κατασκήνωση: Λιμάνι Χριστού».

Άρθρο του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή, με θέμα «Η Βυζαντινή Μουσική και η μαθητεία σ’ αυτή».

Την ευχαριστήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, στον απόηχο της επίσκεψής του στον Βόλο, τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθεί οκτασέλιδο με ειδήσεις και σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας το προηγούμενο τρίμηνο.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με το πρόγραμμα των Αγιολογικών διαλέξεων, που θα πραγματοποιηθούν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, την φετινή ιεραποστολική χρονιά, και θα είναι αφιερωμένες στους νεοφανείς Αγίους της εποχής μας.

Το νέο τεύχος της Πληροφόρησης διατίθεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιερές μας Μητροπόλεως, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα εδώ.

Related posts