14 Ιουλίου, 2024

Γνωριμία με τους Αγίους της εποχής μας – Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης – 1η Αγιολογική Διάλεξη στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Με τη ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνει, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, σειρά Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της εποχής μας. Εκλεκτοί ομιλητές, από διάφορα μέλη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν στο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, πρόσωπα αγιασμένα του καιρού μας, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν συνυπάρξει και μαθήτευσαν κοντά τους. Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντλήσουμε διδάγματα ζωής από Αγίους που έζησαν στα χρόνια μας, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής μας και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες, αλλά η διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και η σταθερή προοπτική όλων μας.

Η 1η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος Γέρων Ιωσήφ Κατουνακιώτης, επί σειρά ετών υποτακτικός του Αγίου και βιογράφος του.

 

Related posts