21 Μαΐου, 2024

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” στηρίζει και τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας

Από την 1η ημέρα των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι άνθρωποι του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” βρέθηκαν κοντά και στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. Παρ’ όλο που το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι. Μ. Δημητριάδος-Παράρτημα του “Ε”- πληγώθηκε, το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων (Κ. Καρτάλη 152, στο Βόλο) κατέβαλε προσπάθειες να στηρίξει (ψυχολογικά, οικονομικά και υλικά) πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας που ζήτησαν συμπαράσταση. Εκπρόσωποι δε του Δ.Σ.  διένειμαν στα σπίτια ασθενών, ηλικιωμένων και μοναχικών προσώπων: τρόφιμα, ζεστό φαγητό και εμφιαλωμένο νερό.
Από χθες -Τετάρτη 13/09- το ΚΕ.Δ.Α.Β. λειτουργεί κανονικά και υποδέχεται τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας. Ήδη, οι προσφορές του “Ε” είναι καθημερινές και προγραμματίζονται ανθρωπιστικές αποστολές στις συνοικίες που επλήγησαν περισσότερο.
Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., ένα κλιμάκιο συνεργατών του “Ε” θα μεταφέρει μια ικανή ποσότητα αναγκαίων ειδών στη συνοικία: ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ της Ν. Ιωνίας για να διανεμηθούν στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.  Συνεργάτες του συλλόγου μας και της ενορίας του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Ν. Ιωνίας, θα εκθέσουν τα πράγματα σε κάποιο προσβάσιμο σημείο της περιοχής, για να διευκολύνουν τους πληγέντας να επιλέξουν μόνοι τους τα αναγκαία.
Τα είδη που θα προσφέρει το ΚΕ.Δ.Α.Β. είναι τα εξής: παπλώματα, ενδύματα (αντρικά, γυναικεία και παιδικά), υποδήματα, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, σαμπουάν, σαπούνια, σκόνη πλυσίματος στο χέρι, σφουγγαρίστρες κ.α. Η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του “Ε”” και εν συνεργασία με τον π. Σταύρο Σωτηρόπουλο, Προϊστάμενο του Ι.Ν.Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Ν. Ιωνίας.
Πρόθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι να πραγματοποιήσει και άλλες ανθρωπιστικές αποστολές στις πληγείσες περιοχές εν συνεργασία και με τους εφημερίους και τους τις ενοριακούς συνεργάτες.
 
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Το ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο), ζητά επειγόντως: 
 
     1. Υποδήματα αντρικά, γυναικεία και παιδικά (ΟΧΙ ΦΘΑΡΜΕΝΑ)
  2. Ενδύματα ανδρικά ΚΑΘΑΡΑ και ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ (φούτερ, μπλούζες κοντομάνικες, φόρμες, μπλούζες χειμωνιάτικες, εσώρουχα,   τζιν παντελόνια,  κάλτσες).
     3. Απορρυπαντικά (χλωρίνη και σκόνη πλυσίματος) .
     4. Σαπούνια
     5. Σαμπουάν
     6. Παντόφλες.
     7. Σεντόνια
     8. Πετσέτες μπάνιου και προσώπου
     9. Χαρτί κουζίνας, υγείας και χαρτομάντιλα. 
Οι προσφορές των συμπολιτών μας θα συγκεντρωθούν στο ΚΕ.Δ.Α.Β.
Θουκυδίδου 10, στο Βόλο,
καθημερινά
από 9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ., εκτός Σαββάτου και Κυριακές

Related posts