05 Μαΐου, 2024

Ξεκινούν τα μαθήματα – Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής

Ξεκινούν τα μαθήματα – Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή Βυζ. Μουσικής

Ξεκινούν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., τα μαθήματα στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η οποία φέτος θα λειτουργήσει για 77η συνεχή χρονιά. Η κορυφαία εκπαιδευτική δομή της Τοπικής μας Εκκλησίας, που στεγάζεται στο κτήριο του πρ. Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου (όπισθεν του Ναού της Αναλήψεως), παρά την δοκιμασία που διέρχεται η πόλη μας και η Μαγνησία, θα ξεκινήσει την λειτουργία της, καλώντας τους παλαιούς και νέους μαθητές να γνωρίσουν τα μυστικά της Ψαλτικής Τέχνης και Παράδοσης και να δώσουν μία ακόμα διέξοδο ελπίδας και εσωτερικής αναψυχής, στην μεγάλη δοκιμασία που όλοι μας ζούμε. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 6-8μ.μ., με διδάσκοντες εκλεκτούς Πρωτοψάλτες και Δασκάλους, που, με μεράκι και ζηλευτή διάθεση, συνεχίζουν το έργο των σπουδαίων προκατόχων τους.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και στα Παραρτήματα της Σχολής στον Αλμυρό, στην Αγιά και στην Αγριά.

Ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1/10, στις 6μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, μετά τον Εσπερινό της εορτής του Προστάτου των Ιεροψαλτών μας, Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εγγραφές στην Σχολή και κατά την επόμενη εβδομάδα (11-15/9), καθημερινά 6-8μ.μ.

Related posts