12 Μαΐου, 2024

Μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας – Χειροτονία Διακόνου

Μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας – Χειροτονία Διακόνου

 

Εκπληρώνοντας την ετήσια οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος θα τιμήσει και φέτος, το διήμερο 16-17/9, την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, του Περίβλεπτου Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου και των λοιπών Ιεραρχών, Κληρικών και λαϊκών μαρτύρων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνικής γης.

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο προσφυγικός, ιστορικός Ναός Ευαγγελιστρίας της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Κυριακή 17/9 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Αποστόλου Χατζηγεωργίου, εκ Νέας Ιωνίας, 27 ετών, εγγάμου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Θα ακολουθήσει η επίσημη Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στο προαύλιο του Ναού.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Related posts