30 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023 – 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023 – 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023 – 2024.

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Μόλις χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Ένα υπέροχο ταξίδι αρχίζει! Το σχολείο σας είναι ένα καράβι πού σας περιμένει ν΄ ανέβετε για να σαλπάρει. Καλώς ήρθατε!

Οι ναυτικοί ταξιδεύουν σε μακρινές θάλασσες και βλέπουν μέρη που δεν πίστευαν ποτέ πως υπάρχουν. Νησιά με καταγάλανα νερά, δέντρα με γευστικά φρούτα, παράξενα λουλούδια με μεθυστικά αρώματα. Κι όσο ταξιδεύουν, πλάι τους βλέπουν πολύχρωμα ψάρια που τους  κρατούν συντροφιά.

Σε κάθε ταξίδι όμως εμφανίζονται και φουρτούνες. Κάποια στιγμή μπορεί οι δυσκολίες να σας φανούν αξεπέραστες.  Εδώ λοιπόν, στο σχολείο σας, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πως, και οι πιο μεγάλες δυσκολίες, οι πιο μεγάλες φουρτούνες, πάντα ξεπερνιούνται, αρκεί στην ψυχή σας να μην επιτρέψετε να εισβάλουν σαν χείμαρροι η απογοήτευση και η απελπισία. Κοιτάξτε γύρω σας: Οι γονείς σας, οι συγγενείς σας, όλοι όσοι κατοικούν στον όμορφο τόπο μας, ήδη ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν με δύναμη και ελπίδα τη φουρτούνα που πριν από λίγες μέρες χτύπησε το καράβι της πόλης μας. Τα ορμητικά νερά μάς ταρακούνησαν. Όμως, αντέξαμε και δεν απογοητευτήκαμε. Έτσι να κάνετε κι εσείς.

Το δικό σας καράβι λοιπόν, το καράβι της σχολικής ζωής, ξεκινά και πάλι. Κάθε καράβι όμως χρειάζεται τον καπετάνιο του. Έναν καπετάνιο που ξέρει να κρατά γερά το τιμόνι, για ν΄ αντιμετωπίσετε τις φουρτούνες, να γλυτώσετε από τα βράχια που κρύβονται κάτω απ΄ το νερό, να αποφύγετε τους δυνατούς άνεμους και τις καταιγίδες.  Κυρίως όμως, το καράβι χρειάζεται έναν καπετάνιο που σας αγαπά και σας νοιάζεται, που ξέρει τι χρειάζεστε και που πάντα, σε κάθε δύσκολη στιγμή, θα βρεθεί στο πλάι σας. Τέτοιος καπετάνιος είναι ο Χριστός. Αν το θελήσετε, μπορείτε  να τον έχετε δίπλα σας σε κάθε δύσκολη στιγμή. Αυτός είναι ο μεγάλος σας φίλος που δεν θα σας αφήσει ποτέ μόνους. Αν Του ανοίξετε την καρδιά σας, θα σας οδηγήσει, όχι μόνον στο δρόμο της γνώσης, αλλά και της αγάπης, όχι μόνον στο δρόμο των επιτυχιών, αλλά και της αληθινής χαράς. Μόνον Αυτός γνωρίζει πώς θα οδηγήσει το καράβι της ζωής σας σε ασφαλή λιμάνια, μακριά από Σειρήνες και Κύκλωπες. Αυτός είναι που στέκει και τώρα δίπλα σε όλους μας, σ΄ αυτές τις ώρες της δυσκολίας που περνάμε. Γνωρίζει τον πόνο και την ανησυχία μας, γνωρίζει όμως και πόση δύναμη και ελπίδα χρειαζόμαστε. Για τον λόγο αυτό, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα μάς εγκαταλείψει.

Ένα μόνον ζητάει από σας: να μην ξεχνάτε ποτέ πως σας αγαπά και πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά δικά Του. Και αν θελήσετε να μάθετε περισσότερα γι’  Αυτόν, το κατηχητικό σχολείο της ενορίας σας σάς περιμένει. Εκεί θα βρείτε φίλους αληθινούς, που σας περιμένουν για συζήτηση και παιχνίδι. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και να μάθετε υπέροχα πράγματα, όπως και εδώ, στο σχολείο σας. Στο κατηχητικό, όμως, πάνω απ΄ όλα θα μάθετε για τα θέλημα του Θεού και την οικογένειά Του, την Εκκλησία, που μέλη της είστε κι εσείς, όπως όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί.

Να λοιπόν, μπροστά σας μία καινούργια χρονιά, γεμάτη υποσχέσεις και ευκαιρίες. Το κουδούνι χτύπησε. Η τάξη σας σάς περιμένει. Κι εμείς, οι μεγαλύτεροι, να θυμάστε πως καμία δυσκολία δεν θα μάς εμποδίσει να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Με πολλές ευχές και αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts