02 Μαΐου, 2024

Η εορτή των Ιεροψαλτών μας – Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Η εορτή των Ιεροψαλτών μας – Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Την μνήμη του Προστάτου του Ιεροψαλτικού κόσμου της Τοπικής μας Εκκλησίας, Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, θα εορτάσει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, στις 6.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, όπου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τους ύμνους της εορτής θα αποδώσουν εκλεκτοί χοροί Ιεροψαλτών μας.

Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί ο Αγιασμός ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες του παρελθόντος έτους.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών θα τιμήσει τον παλαίμαχο Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς κ. Αντώνιο Σιούρα και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, τον παλαίμαχο Ιεροψάλτη και Καθηγητή της κ. Δημήτριο Μανώλη, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό υπηρεσία.

Related posts