01 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Με ευλάβεια εορτάστηκε η απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία Δυσερκιά

Την εορτή της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιόρτασαν με ευλάβεια και φέτος, στο εξωκκλήσι της Παναγίας Δυσερκιάς ή Δουρκιάς στην Κερασιά.

Πολλοί Κερασιώτες βρέθηκαν στη Θεια Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο πατήρ Αθανάσιος Σκοπιανός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε αρτοκλασία και έπειτα η πανήγυρις συνεχίστηκε με γλέντι που κατά κοινή ομολογία θύμισε τα παλιά χρόνια.

Το μουσικό σχήμα, που αποτελούνταν από τον Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), τον πατέρα του Γιώργο Κερασιώτη (κλαρίνο), τον Κων/νο Μούτο (λαούτο), τον Λεωνίδα Χατζηζήση (ακορντεόν) και τον Κων/νο Σταμούλη – Τσεκούρα (τραγούδι), προσφέρθηκε ευγενικά από τον Πολιτιστικό Φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός». Αυτό έγινε με αφορμή το φετινό θεματικό έτος, που είναι αφιερωμένο στα «Γιορτάσια», στις τοπικές δηλαδή γιορτές, τα έθιμα και τις πανήγυρεις των χωριών της Μαγνησίας.

Από την πλευρά του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, που συμμετείχε στην όλη προσπάθεια της εορτής, ως συνεργάτης, στήθηκε μια μικρή έκθεση φωτογραφιών με πανηγύρια της δεκαετίας του 1960. Σ’ αυτές οι παρευρισκόμενοι είδαν πολλούς παλιούς αείμνηστους Κερασιώτες, που συμμετείχαν πάντα στο εορταστικό γίγνεσθαι της Κερασιάς.

Τέλος, η Πρόεδρος κ. Ελένη Παπαδημητροπούλου, σε σύντομη παρέμβαση της, αναφέρθηκε στην ιστορία του χώρου, των κτισμάτων, αλλά και της εικόνας της Παναγίας Δυσερκιάς.

Related posts