01 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου

Η Αποτομή του Τιμίου Προδρόμου

 

Την Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 29/8. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν:

 

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Γεωργίου Κορνούτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των Ιερών Ακολουθιών της Ιεράς Πανηγύρεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριος.

Related posts