01 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Εορτάστηκε ο Άγιος Σταμάτιος στο χωριό του

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Σταματίου, στο χωριό του, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου.

Το απόγευμα 19/8 ώρα 7.15 έγινε η υποδοχή του ιερού του λειψάνου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Κοντακτσή.

Μετά την καθιερωμένη περιφορά της εικόνος του Αγίου και την αρτοκλασία ο π. Σεραφείμ, μίλησε επίκαιρα για τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου, ως παράδειγμα πίστης και ακεραιότητας στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτά μπορούν να γίνουν πράξη, για τη μετάνοια και τη σωτηρία μας.

Την επομένη, κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ.Επιφανίου Δημητρίου.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ζωής του Αγίου εν ζωή, το αγωνιστικό του φρόνημα, τον ιερό ζήλο και πόθο για τον Κύριο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αποκαλυπτικούς χρόνους που διερχόμαστε, της αποστασίας και αμφιβολίας, στη ζωντανή και ειλικρινή εκδήλωση της πίστης.

Τέλος εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει ο Άγιος το δικό του σπίτι ~ ναό και η νεολαία να τον μιμηθεί στην αγωνιστικότητα.

Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους συλλειτουργούς ιερείς, π.Γεώργιο, π.Ιωάννη και π.Απόστολο, εξαιρέτως δε τον οικείο ποιμενάρχη για την πρόσκληση και άδεια για τη συμμετοχή του στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου νεομάρτυρος Σταματίου.

Related posts