05 Μαΐου, 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2023»

με το «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Από τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 21.00, στην παραλία του Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

 

Με την Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και την παρουσία όλων των τοπικών αρχών, αλλά και με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου, για 7η συνεχή επαναδιοργάνωση η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και  εκδηλώσεων, και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε πόλεις και περιοχές της Μεσογείου.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή είναι η νήσος Ίμβρος.

Η ιστορική, ταπεινή και μαρτυρική Ίμβρος, ένα νησί σαν κουκίδα στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, που πραγματικά μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση, αφού αυτό το ταπεινό μέρος, δώρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη μεγάλη, σύγχρονη εκκλησιαστική μορφή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», συνεχίστηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού και οργανωτική επιτυχία και τις επόμενες ημέρες, στον ίδιο κυρίως χώρο, που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον αύλειο  χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Συνδιοργανώνεται και φέτος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), το Επιμελητήριο Μαγνησίας, και  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ συνεργάζονται και συμμετέχουν περί τους πενήντα Αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 21.00, στην  Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με ένα

«ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ» Από τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΝΗΠΙΩΝ

Επικεφαλής των τμημάτων η ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ

Πρόεδρος του Δ.Σ. Χάλαρη Σοφία, Δημοτική Σύμβουλος Βόλου

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 και είναι βασικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βόλου, καθώς σε αυτή συγχωνεύθηκαν οι 9 δημοτικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Βόλου με κύριο έργο τους τις κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις.
Βασικός σκοπός της είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας, μέσα από την εκπόνηση προγραμμάτων στους τομείς της Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, της Προαγωγής Υγείας και του Πολιτισμού.

Στα Κοινωνικά κέντρα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που βρίσκονται στις συνοικίες των Αγίων Αναργύρων, της Νεάπολης, των Αλυκών, του Αγίου Γεωργίου και της Νέας Δημητριάδας, λειτουργούν τμήματα Μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών και λαϊκών χορών, τμήματα zumba( ενηλίκων και παιδιών), τμήματα μοντέρνου χορού εφηβικά καθώς επίσης και τμήματα γυμναστικής ενηλίκων(Pilates και κινησιοθεραπεία).

 

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», τιμώντας την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στον Κοινωνικό τομέα, εκτιμώντας τη συνεργασία που έχουν και σε πολλούς άλλους τομείς, αφουγκραζόμενη και τις προτιμήσεις του κοινού, προ πάντων όμως θέλοντας να δώσει ένα πνεύμα ανάδειξης της Νεανικής και Μαθητικής δραστηριότητας, κλείνει τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», όπως και το 2022 με τα νεανικά τμήματα του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Θα επακολουθήσει Παραδοσιακό Νησιώτικο γλέντι, αφιερωμένο στη μουσική παράδοση του Αιγαίου, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι!!!

Θα συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βολιώτες μουσικούς.

Ελεάννα Βαρελά (τραγούδι)

Στέφανος Γεωργίου (Βιολί)

Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο)

Αναστασία Λύτρα (κρουστά)

Στο τέλος, με το κλείσιμο των εκδηλώσεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, θα ανακοινώσει την επόμενη τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή.

Related posts