28 Απριλίου, 2024

«ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2023» Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου – Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή: Νήσος Ίμβρος

«ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2023»

Με την παρουσία του  

Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή: Νήσος Ίμβρος

από Παρασκευή 23 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παραλία Βόλου

Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας

Αίθουσα «Εξωραϊστικής Λέσχης Κοινωνίας Βόλου»

 

Αρχίζει αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2023, μετά την διστακτική περσινή διοργάνωση, και κατόπιν της ματαίωσης των εκδηλώσεων των δύο χρόνων, 2020 και του 2021, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται για 7η  χρονιά με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος».

Ξεχωριστή σημασία λαμβάνει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξή της, στις 21.00 στον γνωστό αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Παραλία του Βόλου.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή θα είναι η νήσος Ίμβρος.

Την ιστορική, ταπεινή και μαρτυρική Ίμβρο, ένα νησί σαν κουκίδα στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, που πραγματικά μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση, αφού αυτό το ταπεινό μέρος, δώρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη μεγάλη, σύγχρονη εκκλησιαστική μορφή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Από την ακριτική αυτήν περιοχή θα φιλοξενήσουμε ένα φωτογραφικό πανόραμα της φωτογραφικής ομάδας «ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ», που φιλοξενείτε στη Αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Κοινωνίας Βόλου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.

Αλλά και Πανελληνίους Συλλόγους Ιμβρίων, πολλούς φορείς και καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Συμμετέχουν και πάλι ναυταθλητικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς που τα περασμένα χρόνια πλαισίωναν τους διοργανωτές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, παρευρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών.

Όλοι οι συνδιοργανωτές προετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, που θα αγγίζει τους τομείς του αθλητισμού, του λόγου, των παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, της μουσικής, των εικαστικών, της φωτογραφίας και γαστρονομίας, προσδοκώντας ότι με τη φετινή διοργάνωση, καθώς οι συνθήκες πλέον είναι καλύτερες, θα λάβει νέα ώθηση ο επιτυχημένος αυτός θεσμός.

Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη ανταπόκριση, προκειμένου να συνεχιστεί ένας από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς της Μαγνησίας, αφού η πραγματοποίηση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2023», ιδιαιτέρως με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα  προσφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη Μαγνησία σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» πιστεύει ακράδαντα ότι η συνεργασία όλων και η συνέργεια τόσων σημαντικών φορέων του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, προσδίδει πλέον έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στον θεσμό, γεγονός το οποίο  επιφέρει θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς και καλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτήν την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα της έναρξης θα αρχίσει με τον Αγιασμός και την κήρυξη της Έναρξης των Εκδηλώσεων από τον από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιο.

Χαιρετισμούς Επισήμων.

Βράβευση Ολυμπιονίκη Βολιώτη Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών Θοδωρή Βλάχο για το Ασημένιο μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ και την ανεκτίμητη προσφορά του στη Μαγνησία, τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Θα ακολουθήσει το 4ο Αντάμωμα χορευτικών Συγκροτημάτων στο οποίο συμμετέχουν 45 χορευτικά συγκροτήματα με 800 χορευτές από ολόκληρη τη Μαγνησία, που θα παρουσιάσουν χορούς από όλον το Ελληνικό χώρο.

Παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία, την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Νησιά μας, τη Μακεδονία,  και το Πήλιο, με την ευθύνη της οργάνωσης από το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και παραδοσιακός ιμβριώτικος Λουκουμάς (Σαραντοκούλκα, ή Κλίκια, ή και Ανεβατούρια).

Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Νίκος Βαραλής. Δημοσιογράφος Διευθυντής Ρ/Φ Σταθμού Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου θα λάβουν χώρα στον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, ενώ, λόγω των Εθνικών Εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, οι οποίες θα συνεχιστούν κανονικά με πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα από την προσεχή Δευτέρα 26 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Related posts