25 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το Ψυχοσάββατο μας δείχνει την Ανάσταση»

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, το απόγευμα πριν το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο παλιό κοιμητήριο του Δήμου Βόλου, στο τέλος του οποίου τέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος κεκοιμημένων των προκατόχων του Αρχιερέων, ως και των κεκοιμημένων Ιερέων της Μητροπόλεως, αλλά και υπέρ «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων. Πριν από την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ.Νικόλαο Συρίγο, οποίος διακονεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας (Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και Αγίας Βαρβάρας) με ευλάβεια, προθυμία και σεμνότητα τα τελευταία 20 χρόνια.Τον νέο Αναγνώστη επευφήμησε όλο το εκκλησίασμα αναφωνώντας το «Άξιος» και με ευφροσύνη και πνευματική αγαλλίαση παρακολούθησαν τη χειροθεσία του νέου Αναγνώστου και ευχαρίστησαν τον Τριαδικό Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, ο τριήμερος Αναστάς εκ νεκρών και Αναληφθείς εις τους ουρανούς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, να αναπαύει «εν χώρα ζώντων μετά των αγίων και δικαίων» τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλεως.

Ανήμερα το πρωί του Ψυχοσαββάτου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως των Κατασκηνώσεων ΓΕΧΑ Πορταριάς Πηλίου, όπου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε το Τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων.

Related posts