29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου – Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου επί την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, την Παρασκευή 19 Μαΐου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν εργαζόμενοι του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Βόλου.

Πριν από 25 χρόνια, μια ομάδα ανδρών του κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο μέσα στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, εν ώρα υπηρεσίας. Το πλήρωμα του σκάφους επικαλέστηκαν τον Άγιο Νικόλαο και και με την θαυματουργική επέμβασή του σώθηκαν από βέβαιο ναυάγιο. Από ευγνωμοσύνη στον Άγιο των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο, του αφιέρωσαν το εκκλησάκι που βρίσκεται στο πλάι της εισόδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Κι έτσι, κάθε χρόνο το απόγευμα της παραμονής της εορτής (19/05), τελείται πανήγυρις προς τιμήν του Προστάτη αγίου.

Κι εφέτος, τον Εσπερινό και την αρτοκλασία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πνευματικός συμπαραστάτης των Λιμενικών της περιοχής μας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Παρόντες στην Ι. Ακολουθία ήταν: η Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκη Δανδουλάκη, η Πλοίαρχος Λ.Σ. και Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου κ. Βασιλική Κωνσταντά, εκπρόσωποι των διασωθέντων, άνδρες και γυναίκες του Κ. Λ. Βόλου και μέλη των οικογενειών τους. Τα της τελετής φρόντισε με επιμέλεια ο τ. Λιμενάρχης Βόλου, κ. Κων/νος. Γανωτής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι αποθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου.

Related posts