19 Απριλίου, 2024

Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο – Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο – Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Την μνήμη των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 21/5. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στις 9.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Για να δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Ιερού Ναού  Πατήστε εδώ.

Την μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βρυναίνης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts