20 Απριλίου, 2024

Με 400 προσκυνητές στο νησί της Σκιάθου

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Σκιάθο πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Δευτέρα 29 Μαϊου, με την συμμετοχή περί των τετρακοσίων προσκυνητών, Κληρικών και λαϊκών, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, εν πλω, την Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Γένους, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Αλώσεως, στις 29 Μαϊου 1453. Στην σύντομη ομιλία του στους προσκυνητές ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Πόλη έπεσε, αλλά παρέμεινε η αλήθεια που διέσωσε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, επί χίλια έτη, η Ορθόδοξη πίστη, η συνάντηση με το Ελληνικό Πνεύμα, ο Ελληνορθόδοξος πολιτισμός, που καλούμεθα εμείς να είμαστε συνεχιστές του. Μακάρι να φανούμε αντάξιοι εκείνων των αγωνιστών, γιατί η Πόλη μπορεί να παραμείνει στην ψυχή και στην καρδιά μας, ως σύμβολο ενότητος των απανταχού Ελλήνων. Αυτή την ενότητα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Κύριος, πρέπει να διαθέτουμε πάντοτε και να καλλιεργούμε, με τον Θεό, με τους ανθρώπους και μεταξύ μας, μέσα στην Εκκλησία μας…».

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Σκιάθο, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου τέλεσαν την Ιερά Παράκληση, το προσκύνημα της Παναγίας Εικονίστριας, καθώς και το σπίτι – μουσείο του μεγάλου πεζογράφου Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. Επέστρεψαν δε στον Βόλο γεμάτοι με ιερές εμπειρίες και όμορφες εικόνες από το πανέμορφο νησί των Βορείων Σποράδων.

Related posts