20 Απριλίου, 2024

Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από Κληρικούς της επαρχίας Αγιάς και αντιπροσωπίες Μοναστικών Αδελφοτήτων, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό θεμελιώσεως της νέας πτέρυγας, στο ανατολικό τμήμα της Μονής, όπου θα στεγαστούν η διαρκώς αυξανόμενη νεοσύστατη Αδελφότητα και άλλοι απαραίτητοι χώροι.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη χαρά της Αδελφότητας για το ιστορικό αυτό γεγονός και αναφέρθηκε στην επί αιώνα εγκατάλειψη της Μονή, καθώς και στην εκ νέου επάνδρωσή της, προ δεκαοκτώ ετών, υπό τον μακαριστό Ηγούμενο Αιμιλιανό. Μίλησε για τον αγώνα της νέας δεκαμελούς προς ώρας Αδελφότητας, παράλληλα προς την πνευματική ζωή, να επαναφέρει την Μονή στο πρωτόκτιστο κάλλος. Ο π. Νικόδημος έκανε λόγο για την έλλειψη οποιασδήποτε χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, η οποία στηρίζεται στην ευχή και προτροπή του Ποιμενάρχου μας, την στήριξη και συνεισφορά του λαού της περιοχής και την βοήθεια του Δημάρχου Αγιάς. Ευχαρίστησε όλους για την πολυποίκιλη συμπαράσταση και ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να σκέπει και ευλογεί άπαντας.

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι και το έργο αυτό συνιστά ένα ακόμα θαύμα του Αναστάντος Χριστού, που σφραγίζει την εποχή μας. Μίλησε για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε η Μονή προ εικοσιπενταετίας και την ολοφάνερη παρέμβαση του Θεού, ο Οποίος, μετ΄ ου πολύ, οδήγησε τα βήματα των δύο πρώτων Ιερομονάχων στην Μονή, του μακαριστού Ηγουμένου Αιμιλιανού και του διαδόχου του Νικοδήμου, των νέων Κτητόρων της Μονής. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του προς τους δύο πατέρες, από την πρώτη στιγμή, «στα μάτια των οποίων είδα ανθρώπους με ειλικρίνεια, που αναζητούσαν μια φωλιά. Κι έτσι, έκτοτε, ζούμε απανωτά θαύματα, όπως είναι η νέα Αδελφότητα, που δίνει ζωή στο Μοναστήρι, όπως επίσης, η ανοικοδόμηση της Μονής, με την απλή εισφορά του λαού και την χρηστή διαχείριση των υπευθύνων». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής για το έργο που επιτελεί και θα επαναφέρει το Μοναστήρι στην παλαιά του δόξα, συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση του Μοναχισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Related posts