19 Απριλίου, 2024

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ 19η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου συμμετέχει στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας δυο στρογγυλές τράπεζες και συμμετέχοντας σε άλλες δυο παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα, και με χρονολογική σειρά

1. Συμμετέχει στην στρογγυλή τράπεζα με αφορμή το βιβλίο του Rowan Williams,”Ήδη εδώ: Το ανατρεπτικό μήνυμα του Παύλου” (Εκδόσεις Εν πλώ, 2023) που οργανώνεται από τις Εκδόσεις Εν Πλώ την Παρασκευή 5 Mαΐου 2023, ώρα 6:30 μ.μ., στο Περίπτερο 15 (stand 23-32), με συνομιλητές την Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ και τον Παντελή Καλαϊτζίδη, Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

2. Διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα «π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ και Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας σε διάλογο», την Παρασκευή 5 Mαΐου 2023 ώρα 8:30 μ.μ. στο Περίπτερο 15 (stand 23-32) με συνομιλητές τον Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και Αρχισυντάκτη του περιοδικού «Σύναξη», τον Στυλιανό Τσομπανίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και τον Μάριο Μώρο, Υποψήφιο Διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Παντελής Καλαϊτζίδης. Η συζήτηση διοργανώνεται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του Paul Gavrilyuk “O π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ και η Ρωσική Θρησκευτική Αναγέννηση” (μτφρ. Ν. Ασπρούλης, Εκδοτική Δημητριάδος, Βόλος 2022) και την εκδημία του Γέροντος Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα, ενώ από την Εκδοτική Δημητριάδος κυκλοφορεί επίσης ο τόμος “Πρόσωπο, Ευχαριστία και Βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική. Σύναξις Ευχαριστίας προς τιμήν του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα” (επιμ. Π. Καλαϊτζίδης & Ν. Ασπρούλης, Βόλος 2016).

3. Διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα «π. Σέργιος Μπουλγκάκωφ: Θεολογία, Δόγμα και πολιτική δράση» το Σάββατο 6 Mαΐου 2023, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Περίπτερο 15 (stand 23-32), με συνομιλητές τον Νικόλαο Ασπρούλη, Αναπληρωτή Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Διδάσκοντα του ΕΑΠ και τον Μιχάλη Μπαρτσίδη, Δρ. Φιλοσοφίας και Διδάσκοντα του ΕΑΠ, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Παντελής Καλαϊτζίδης. Η συζήτηση διοργανώνεται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του Ρώσου θεολόγου “Δόγμα και Δογματική” (μτφρ. Δ. Μπαλτάς, Εκδοτική Δημητριάδος 2023) και του βιβλίου του Rowan Williams “O Σέργιος Μπουλγκάκωφ, ο Σοσιαλισμός και η Εκκλησία” (μτφρ. Ι. Καμίνης, Εκδοτική Δημητριάδος 2023).

4. Συμμετέχει στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα το βιβλίο του Νικολάου Ασπρούλη “Η επιστορφή του νοήματος” (Εκδόσεις Ακρίτας, 2021), που οργανώνεται από τις Εκδόσεις Ακρίτας το Σάββατο 6 Mαΐου 2023, ώρα 5:00 μ.μ., στο Περίπτερο 13 (stand 16-17), με συνομιλητές την Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ, τον Παντελή Καλαϊτζίδη, Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και τον συγγραφέα Νικόλαο Ασπρούλη, Αναπληρωτή Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και διδάσκοντα στο ΕΑΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

Related posts