25 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Τα Λείψανα των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Δημητριάδος – Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούν τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου είχε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023.

Τα χαριτόβρυτα λείψανα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και του Λαού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Ακολούθως τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, κατά την οποία ο σεπτός Ποιμενάρχης του Βόλου έψαλλε την Α’ Στάση ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου την Δ’ Στάση.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο για την ιδιαίτερη αυτή ευλογία που έρχεται να ενισχύσει τον πνευματικό αγώνα των πιστών ενώ ο Μητροπολίτης Κιλκισίου απευθύνθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, η οποία έγινε η χώρα του Αχωρήτου Θεού και πρεσβεύει πάντοτε για το ανθρώπινο γένος, μεσιτεύει και στέκεται σύμμαχος και βοηθός όλων, και ευχήθηκε σε όλους να ενισχυθούν από το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων των μεγάλων Ιεραρχών.

Να αναφερθεί ότι τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου και προέρχονται από την Αργυρούπολη της Τραπεζούντας του Πόντου, τα οποία μετέφεραν Πόντιοι πρόσφυγες στην νέα τους πατρίδα, το Κιλκίς.

Related posts