26 Απριλίου, 2024

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και ευφροσύνης, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν περισσότεροι των τριάντα Κληρικοί και πλήθος πιστών, που απήλαυσαν μία από τις ωραιότερες Ακολουθίες του έτους.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, σύμφωνα με την παράδοση, εκφωνήθηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε πολλές γλώσσες, από Κληρικούς και λαϊκούς, στελέχη της Τοπικής μας Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, εκφωνήθηκε στα Ελληνικά, Λατινικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Σέρβικα, Ισπανικά, Ιταλικά, ενώ εψάλη στην Ομηρική διάλεκτο από χορό μουσικοφίλων Ιερέων μας.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διάνειμε στον Κλήρο και στον λαό τα πασχαλινά κόκκινα αυγά. Στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την παλλαϊκή συμμετοχή στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και στο ευλογημένο Πάσχα: «Δοξάζουμε τον Θεό, γιατί έχουμε την βεβαιότητα της Αναστάσεώς Του, γιατί δεν φοβόμαστε τον θάνατο, γιατί μπορούμε ν’ αφήσουμε πίσω κάθε θλίψη και πόνο και να δούμε την ζωή μας ως Αναστάσιμοι άνθρωποι». Ευχαρίστησε, ειδικώς, τους Κληρικούς μας και ζήτησε από τον λαό να προσεύχεται γι’ αυτούς, «για να έχουν την δύναμη και την Χάρη του Θεού να συνεχίζουν το έργο τους και να διαλαλούμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Χριστού. Εύχομαι σε όλους να κρατήσουμε την χαρά της Αναστάσεως σ’ ολόκληρη την ζωή μας».

Related posts