28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Επίσκεψη Σεβ. Δημητριάδος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών – Καλών Νερών

Ευλογημένες στιγμές συναναστροφής και επικοινωνίας με τα παιδιά που φοιτούν και με τους δασκάλους που εργάζονται, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών, είχε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

Παρουσία της διοίκησης του Σχολείου και των δασκάλων όλων των τάξεων, συνοδευόμενος από τους ιερείς του χωριού, π.Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και π.Γεώργιο Κορνούτο, καθώς και από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεώς μας, π.Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο κτίριο, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, αναφερόμενος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας, σ’όποια ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς, μα κυρίως τόνισε τη χαρά και την ελπίδα που πρέπει να έχει μέσα στην ψυχή του κάθε πιστός, από το γεγονός της Ανάστασής Του. Ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε πολλές απορίες των μικρών μαθητών, ενώ δεν αρνήθηκε να τους δώσει και συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, η οποία και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δημοσιευτεί στη μαθητική εφημερίδα του σχολείου.

Με την επίσκεψη αυτή, γι’άλλη μια φορά, επανεπιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία της τοπικής μας εκκλησίας με τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας και δη της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Η παρουσία του ίδιου του Σεβασμιωτάτου, απετέλεσε ευκαιρία και ευλογία για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, να συζητήσουν εγκάρδια και να αλληλοευχηθούν, -κατανοώντας τα βαθύτερα νοήματα των επερχομένων γεγονότων που η εκκλησία μας θα προβάλλει- στις άγιες μέρες του Πάσχα, με αποκορύφωμα την Ανάσταση του Κυρίου.

Related posts