19 Απριλίου, 2024

Εκδημία π. Αλεξάνδρου Τζανή

Εκδημία π. Αλεξάνδρου Τζανή

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Τζανή, επί δεκαετία Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού. Ο Μακαριστός Ιερεύς εκοιμήθη, σε ηλικία 52 ετών, την Πέμπτη 2/3 από ανακοπή καρδιάς, καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου.

Ο π. Αλέξανδρος γεννήθηκε στον Βόλο το 1971 και ήταν απόφοιτος του Λυκείου Βελεστίνου.

Το 2013 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τοποθετήθηκε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού, όπου τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε ως Ιεροψάλτης. Ο π. Αλέξανδρος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, ανήκε στην χορεία των αμίσθων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και διατηρούσε την επαγγελματική του θέση στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ. Κατά την δεκαετή Ιερατική του διακονία, διακρίθηκε για την σεμνότητα του ήθους του, την συνεπή ανταπόκριση στα καθήκοντά του, την διάθεση μαθητείας, την προσήλωση και την υπακοή του στην Εκκλησιαστική του Αρχή και αναδείχθηκε άξιος της αποστολής του.

Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Η σωρός του εκλιπόντος Πρεσβυτέρου θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αερινού στις 6.30π.μ. του Σαββάτου 4/3, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 10.30π.μ., προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Related posts