29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για την Γ’ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Βόλου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, τέλεσε την Τρίτη 14/2, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, παρουσία της Διευθύντριας του σχολείου κ.Δήμητρας Κούκιου και της υπεύθυνης καθηγήτριας Θεολόγου που είχε την πρωτοβουλία, κ.Δέσποινας Μπόγλου και άλλων καθηγητών. Μαζί του συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, προϊστάμενος π.Γεώργιος Κορνούτος και ο υπεύθυνος νεότητας της ενορίας π.Φιλοκτήμων Σταμόπουλος-Σαμαράς μετά του ιεροδιακόνου π.Ιωσήφ Χατζηιωάννου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο π.Δημήτριος Παπαδόπουλος. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα, με μέτωπο προς τον λαό, ενώ, παράλληλα, ο Θεολόγος – Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, επεξηγούσε αναλυτικά τα λειτουργικά δρώμενα.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “σήμερα λειτουργήσαμε μαζί, γιατί ο Επίσκοπος και ο Ιερεύς δεν μπορούν να λειτουργήσουν μόνοι τους. Χρειάζεται κάποιος να πει το ΑΜΗΝ… Σήμερα τελέσαμε το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία, δηλαδή, συλλειτουργήσαμε όλοι μαζί!”

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε, στη συνέχεια, την σημασία του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, «που είναι καρπός της αγάπης και της θυσίας του Χριστού, για τη σωτηρία των ανθρώπων. Όταν κανείς κοινωνεί το Αναστημένο Σώμα και Αίμα του Χριστού είναι κι αυτός αναστημένος και παραδείσιος άνθρωπος και μπορεί ν’ αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής. Αυτό είναι το δώρο της Εκκλησίας σε όλους μας…».

Προ της απολύσεως, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο, αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των διδασκόντων και διδασκομένων.

Related posts