24 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο αείμνηστος καθηγητής κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης στην εκπομπή ”Αρχονταρίκι”

Με αφορμή την κοίμηση του αειμνήστου Καθηγητού Διεθνών Σχέσεων κ. Χριστοδούλου Γιαλλουρίδη, παραθέτουμε δυο σχετικά βίντεο της εκπομπής “Αρχονταρίκι”, στα οποία ο αείμνηστος καθηγητής φιλοξενήθηκε από τον υπεύθυνο και παρουσιαστή της εκπομπής, Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στο πρώτο, η εκπομπή είχε θέμα: “Το σήμερα και το αύριο της Κύπρου” και προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 10/03/2002.

Στο δεύτερο βίντεο, το «Αρχονταρίκι» είχε θέμα: “Τουρκικός επεκτατισμός” και προβλήθηκε από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό στις 1/1/1998.

Ο διεθνολόγος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, συγγραφέας, αρθρογράφος και αναλυτής, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 8/1, σε ηλικία 73 ετών. Ο κορυφαίος ακαδημαϊκός έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια η οποία τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς διεθνολόγους. Ήταν Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Είχε πλούσιο έργο ως συγγραφέας.  Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των Διεθνών Σχέσεων και τα συγγράμματά του αποτελούν βασικό εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. 

Related posts