05 Μαΐου, 2024

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιγνάτιος σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 5.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μια διαδραστικά βιωματική εμπειρία της Γεννήσεως του Θεανθρώπου,  μαθαίνοντας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Άγια εκείνη Νύχτα στην μακρινή Βηθλεέμ, ενώ θα απολαύσουν ένα πλήθος διασκεδαστικών παιχνιδιών και δράσεων.

Κεντρική ιδέα αποτέλεσε η οργάνωση και υλοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων που θα συμμετέχουν τα παιδιά με τους γονείς τους ή με τους κατηχητές τους. Η πλατφόρμα εργαστηρίων που έχει οργανωθεί έχει τίτλο «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ» ενώ η φετινή πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας έχει ως σκοπό να προσφέρει σε όλα τα μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων μία ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση βιωματικά όλης της ιστορίας της Γεννήσεως του Χριστού μας αλλά και των επιμέρους στοιχείων του τότε χωροχρόνου.  Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Γεννήσεως του Θείου Βρέφους, ενώ οι δράσεις τους θα βασίζονται σε κύριες παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νηπιακές και σχολικές ηλικίες και περιλαμβάνουν: «παραγωγή γραπτού λόγου», «κατασκευές – χειροτεχνίες», «πολυαισθητηριακό παιχνίδι – messy play», «ζαχαροπλαστική», «αναμνηστικές φωτογραφίες», «παιδικό κινηματογράφο» και «θεατρικό παιχνίδι- face painting».

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε τρία μέρη: το πρώτο θα περιλαμβάνει την υποδοχή των κατηχητικών ομάδων κάθε ενορίας και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το κυκλικό πέρασμα όλων των παιδιών με τους κατηχητές ή τους γονείς τους από τα 7 εργαστήρια της πλατφόρμας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ. Τα εργαστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό για μία ώρα ενώ η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα κυμαίνεται στα 5-10 λεπτά. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Νεότητας που ανέλαβαν την οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης, απευθύνοντας μήνυμα προς τα παιδιά όλων των κατηχητικών προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού, τους προσκαλούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5.00 μ.μ. αποκαλύπτοντάς τους ότι:

Στα «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ…» και στα μοναδικά της εργαστήρια:

…Θα γεμίσετε έναν ουρανό με τις δικές σας ευχές, δίπλα στο ολόφωτο και ζωντανό «Άστρο της Βηθλεέμ»!

…Θα φωτογραφηθείτε σαν άγγελοι που φέρουν μήνυμα χαράς, στο «Τάγμα των Αγγέλων»!

…Θα κατασκευάσετε κι εσείς τη δική σας «Φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός», βλέποντάς την μπροστά σας!

…Θα πάρετε κι εσείς σμύρνα, λιβάνι και χρυσό από τους «Μάγους με τα δώρα»!

…Θα παρακολουθήσετε τη σημαντικότερη στιγμή όλης της ανθρωπότητας, τη «Χριστού…Γέννηση»!

…Θα κάνετε facepainting ζωάκια και βοσκούς, γιατί μην ξεχνάτε… «Απ’έξω ταπεινά βοσκοί προσκυνούν»!

…Θα στολίσετε και θα βουτήξετε λαχταριστά μπισκότα στο σιντριβάνι σοκολάτας, στο «Πανδοχείο της Βηθλεέμ»!

…Θα διασκεδάσετε με τα πιο πρωτότυπα κι αστεία παιχνίδια: το «Κυνήγι του Κουραμπιέ»  και τις «Μελομακαρονοδρομίες»!

…Ενώ τέλος, θα κληρωθούν δώρα, θα χορέψετε και θα τραγουδήσετε στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ!

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα μέλη των Κατηχητικών Σχολείων θα απολαύσουν μισή ώρα δημιουργικής απασχόλησης με πολλές εκπλήξεις και δράσεις ψυχαγωγίας, βασισμένες σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, την κλήρωση δώρων για τα παιδιά και μια μικρή κεφάτη συναυλία, γεμάτη μουσική, κάλαντα και χορό!

Η φετινή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνάτιου και των υπευθύνων του Γραφείου Νεότητας έχει ως σκοπό να μεταφέρει σε όλα τα μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων το διαχρονικό και αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, αυτό της Γεννήσεως του Κυρίου μας εκείνη τη σπουδαία για όλη την ανθρωπότητα νύχτα στη Βηθλεέμ.

Related posts