20 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διασώσουμε την αγάπη» – Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στην Νέα Ιωνία

Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, του Θαυματουργού, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ν. Ιωνίας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι τον Άγιο Σπυρίδωνα χαρακτήριζαν η απλότητα, η καθαρότητα και το πνεύμα Δικαιοσύνης. Τα θαύματά του σχετίζονταν με την αντιμετώπιση της φτώχειας, της οποίας είχε προσωπική εμπειρία, με την αποκατάσταση της αδικίας και την πάταξη της κερδοσκοπίας. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις αδικίες της εποχής μας, στην απληστία, που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, που συνιστά κατάχρηση της ελευθερίας και είναι καρπός του εγωισμού. «Τα φαινόμενα αυτά γίνονται τρομακτικά, ενίοτε», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «αλλά δεν πρέπει να μας απελπίζουν. Τουλάχιστον, εμείς να κρατήσουμε την δικαιοσύνη μέσα μας και να διαχειριστούμε, με σοφία, έστω και τα ελάχιστα που μας αναλογούν. Αυτή η σοφία θα μας καταστήσει αλληλέγγυους, θα μας τοποθετήσει κοντά σε όσους έχουν ανάγκη».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, «που έχουν κουράσει όλους μας και μας προβληματίζουν πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την προσφορά, την θυσία, την αγάπη. Να μην παρασυρθούμε, αλλά να διασώσουμε την αγάπη. Μην επηρεαστούμε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά να συμβάλουμε στην εμπειρία της αγάπης, προς εκείνους που έχουν ανάγκη, διδάσκοντας και τα παιδιά μας να προσφέρουν αγάπη. Αν κρατήσουμε την ενότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη μας, θα εξέλθουμε από τις δυσκολίες της εποχής».

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον κ. Χρυσοβαλάντη – Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, ενεργό ενοριακό μέλος, σε αναγνώστη.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Related posts