25 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ασιατών, τιμά η Εκκλησία μας την Τρίτη 1/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 10:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1:00 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 5:00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ. στο προαύλιο του Ναού θα διενεργηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους.

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων πανηγυρίζει, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Πορταριάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Related posts