20 Απριλίου, 2024

Οι Ιερόπαιδες της Δημητριάδος τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Νέστορα

Με την συμμετοχή Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, αλλά και πλήθους κόσμου, τιμήθηκε κατά την διάρκεια του Μεθεορτίου Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, η μνήμη του Αγίου Νέστορος, ο οποίος ανακηρύχθηκε, επ’ εσχάτων, Προστάτης της χορείας των παιδιών, που διακονούν στο ιερό Βήμα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στα πρόσωπα αυτών των παιδιών, που διακονούν στο Ιερό βήμα πλησίον του Επισκόπου, των ιερέων και των διακόνων, βλέπουμε τους αυριανούς διαδόχους μας. Επαίνεσε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά στην Εκκλησία, τους ιερείς που τα συνόδευσαν, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο για την οργάνωση της πανηγύρεως και τον Υπεύθυνο του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο.

Επίσης, ευχαρίστησε την φιλαρμονική του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Λαρίσης, υπό την διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, που τα τελευταία χρόνια προσδίδουν ιδιαίτερη λαμπρότητα στη λιτανεία.

Related posts