20 Απριλίου, 2024

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Προ της Υψώσεως.

“…Γιατί ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό Του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος δι’Αυτού.” (Ιω. 3,17)

“Μ’αυτά τα λόγια καταλήγει η ευαγγελική περικοπή για να μας επισημάνει ότι ο Χριστός ανέβηκε πάνω στον Σταυρό, για να σώσει τον κόσμο. Εμείς βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους ανθρώπους. Βιαζόμαστε να καταδικάσουμε, να στιγματίσουμε. Κι έτσι οι άνθρωποι πολλές φορές, αντί να ακούν από εμάς τον λόγο του Εσταυρωμένου Ιησού που απλώνει τα χέρια και συγχωρεί όλον τον κόσμο, πονούν οι άνθρωποι, γιατί δε νιώθουνε ότι αγαπάμε, αλλά ότι κρίνουμε και καταδικάζουμε. Όσο πορευόμαστε για να προσκυνήσουμε και πάλι τον σταυρό του Κυρίου μας, πρέπει να αφήσουμε την καρδιά μας να αγαπήσει, να συγχωρήσει, να ταπεινωθούμε, να ανέβουμε να σταυρωθούμε κι εμείς όπως ο Χριστός, για τους άλλους. Αυτό σημαίνει Μαθητής του Χριστού.”

Related posts