28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… αποχαιρετώντας το καλοκαίρι!»

 

 Από τις 20 Ιουνίου 2022 αποτέλεσε μία από τις αγαπημένες επιλογές για το πιο δροσερό καλοκαίρι των παιδιών. Η επιλογή αυτή ονομάστηκε «Κατασκήνωση στην…πόλη μας!» του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος». Επρόκειτο, φυσικά, για την γνωστή δημιουργική δράση του Ιερού Nαού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την οποία επιμελήθηκε και συντόνισε ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Έχοντας ολοκληρώσει πλέον 11 εβδομάδες ασταμάτητης λειτουργίας, ο «Μικρός Παράδεισος» φιλοξένησε συνολικά πάνω από 130 κατασκηνωτές ηλικιών 4ων έως 10 ετών, ενώ πραγματοποίησε 11 διαφορετικά εβδομαδιαία εκπαιδευτικά projects, πάνω στα οποία βασίζονταν τα προγράμματα διδασκαλίας των εκπαιδευτικών του κέντρου. Το σταθερό έμψυχο δυναμικό, οι ειδικότητες καθηγητών και όλοι οι υπεύθυνοι φροντίδας των παιδιών και του χώρου, απέδωσαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αποδεικνύοντας ότι η ευλογία και η Χάρη του Θεού μπορούν να δώσουν τη δύναμη, την υπομονή και την έμπνευση  να πραγματοποιήσουν το τρυφερό παιδαγωγικό τους λειτούργημα, ενώ στο τέλος, το εγχείρημα αυτό κατέληξε να ενώσει και να «αγκαλιάσει» υπό τη σκέπη της Εκκλησίας μας πάνω από 100 διαφορετικές οικογένειες. Καθημερινά, τους τρεις σχεδόν αυτούς μήνες, όλοι οι μαθητές κατηχήθηκαν με τον Λόγο του Θεού, τις παραβολές του Κυρίου μας, τις αξίες του Χριστιανισμού και έμαθαν βίους από περισσότερους από 30 Αγίους, πάντα με προσοχή και μεθοδευμένο πλάνο διδασκαλίας, προσαρμοσμένο ανά ηλικιακή ομάδα. Τέλος, οι θεαματικές Παρασκευές του κέντρου μας, έδιναν την ευκαιρία για δημιουργική έκφραση των μαθητών και βαθιά συγκίνηση των γονέων τους που θαύμαζαν τα μικρά τους να χορεύουν, να τραγουδούν και να δραματοποιούν παραστάσεις αφιερωμένες σε εκείνους.

Η τελευταία εβδομάδα κύλησε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, μιας και μετά από τόσους μήνες ασταμάτητης λειτουργίας, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς έγιναν μια μεγάλη «οικογένεια», που μοιράζονταν τις χαρές, τα χαμόγελα, τα αστεία των παιδιών, αλλά ακόμα και τους προβληματισμούς τους και τις συμβουλές από τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του κέντρου μας. Άλλωστε η πολύωρη παραμονή των παιδιών στις ασφαλείς εγκαταστάσεις του «Μικρού Παραδείσου» έδινε την αίσθηση ενός δεύτερου «σπιτικού» για εκείνα, ενώ η σύνδεσή τους με τους δασκάλους τους πολλές φορές γινόταν μια σχέση τρυφερά κι ευαίσθητα «οικογενειακή». Η πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου ήταν συνάμα και η τελευταία μέρα λειτουργίας της «Κατασκήνωσης στην…πόλη μας!», όπου γονείς και παιδιά συμμετείχαν στα πιο διασκεδαστικά διαδραστικά εργαστήρια με τους δασκάλους τους, ενώ στο τέλος και έχοντας συμπληρώσει την συμμετοχή τους σε όλους τους σταθμούς των εργαστηρίων, απόλαυσαν τα γλυκά κεράσματα που προσέφερε το εκπαιδευτικό προσωπικό του «Μικρού Παραδείσου».

 

«Ανανεώνοντας το ραντεβού… τον Οκτώβρη!»

Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, ο «Μικρός Παράδεισος» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους για τα καθιερωμένα Σαββατοκύριακα του χειμώνα. Με ένα πλούσιο κατηχητικό πρόγραμμα που εντάσσει συστηματικό εκκλησιασμό, Θεία Κοινωνία και κατήχηση των μαθητών με τα εξειδικευμένα κατηχητικά βοηθήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, κι ένα ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, ο «Μικρός Παράδεισος» υπόσχεται και φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά να δώσει χρώμα και ζωντάνια στα Σαββατοκύριακα των παιδιών και να αποτελέσει παράλληλα μια από τις σημαντικότερες επιλογές των εργαζόμενων οικογενειών. Σύντομα θα δημοσιευθεί σχετικό δελτίο τύπου που θα αναφέρει τις ημέρες και τον τρόπο λειτουργίας του χειμερινού προγράμματος του «Μικρού Παραδείσου», μιας κι οι εγγραφές και οι κρατήσεις θέσεων για τα τμήματα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, με οδηγό την Αγάπη του Θεού και την ευλογία της οικογένειας του «Μικρού Παραδείσου», το έμψυχο δυναμικό του κέντρου μας σας εύχεται καλή σχολική χρονιά και καλό μας αντάμωμα!

 

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

[email protected]

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

Related posts