28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Η Ανατολή Αγιάς υποδέχτηκε ιερό λείψανο του Αγίου Καλλίνικου Εδέσσης

Θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Ανατολή δέχτηκε στην αγκαλιά της χθες το απόγευμα ιερό λείψανο του Αγίου Καλλίνικου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας λείψανο που από δω και στο εξής θα παραμείνει μόνιμα σε λειψανοθήκη εντός του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου προς ευλογία των κατοίκων και προσκυνητών της ευρύτερης περιοχής.

Η υποδοχή έγινε στην είσοδο του ορεινού αυτού χωριού του Δήμου Αγιάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κύριο Ιγνάτιο ιερέων της αδελφότητας των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και εν πομπή με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της ενορίας Αγίου Γεωργίου Λάρισας οδηγήθηκε μέσω της κεντρικής οδού στην πλατεία στο ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε ο εσπερινός.

Ο κ.Ιγνάτιος μίλησε με θερμά λόγια για τον Άγιο Καλλίνικο που γεννήθηκε το 1919, εκοιμήθη το 1984 και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε στις 26 Ιουνίου 2020 την αγιοκατάταξή του. Τον χαρακτήρισε παράδειγμα απλότητας, ταπεινότητας, άνθρωπο γλυκύτατο, συγχωρητικό και κάλεσε τον κόσμο να μελετήσει τον βίο του. Διεμήνυσε δε τις ευχαριστίες του προς τον νυν Μητροπολίτη Εδέσσης, θαυμαστό υμνολόγο της εκκλησίας μας κ.Ιωήλ που με χαρά επέτρεψε να σταλεί τμήμα λειψάνου.

Ευχαριστίες απηύθυνε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ρίζος Κομήτσας χάρη στις ενέργειες του οποίου, το ιερό λείψανο ήρθε και θα βρίσκεται μόνιμα στην Ανατολή.

Ο π. Ρίζος χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ευλογημένη για το χωριό, μη παραλείποντας να απευθύνει ευχαριστίες και σε όλους όσοι βρέθηκαν χθες στο χωριό αυτό του Κισσάβου, συμμετέχοντας ενεργά στην υποδοχή.

Στην όλη θρησκευτική τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος Αστέριος Τσιώνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ανατολής Αχιλλέας Καραφέριας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγαλόβρυσου Ευάγγελος Λάμπρου και η διοίκηση του συλλόγου Ανατολιτών  “Ιωάννης ο Πρόδρομος”.

Επίσης λάμπρυναν με την παρουσία τους, την υποδοχή, ο σμήναρχος Αργύριος Μουστρούφης Διοικητής της 110 Π.Μ., ο σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκιούρας εκπροσωπώντας το ΑΤΑ, ο Συνταγματάρχης Πεζικού Τουζόπουλος Γεώργιος εκπροσωπώντας τη Στρατιά και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγιάς, αστυνόμος Β’  Μιχάλης Κουπατσιάρας.

Από την τελετή φυσικά δεν έλειψαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, με την ηγουμένη Γερόντισσα Θεοδέκτη, ειδικές αναφορές για τις οποίες έγιναν τόσο από τον Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο όσο και από τον πατέρα Ρίζο Κομήτσα.

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Ελευθερία(05/09/2022) και πηγή φωτογραφιών: galilea.gr

Related posts