18 Απριλίου, 2024

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τάτσιος

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τάτσιος

Εκοιμήθη, εν Κυρίω, την Κυριακή 18/9, σε ηλικία 80 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τάτσιος, επί σειρά ετών Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1942 στον Παλαμά Καρδίτσας και ήταν γόνος Ιερατικής οικογένειας.

Ήταν Πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και απόφοιτος του Τμήματος Ιερατικής Επιμορφώσεως της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1970 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Ηλία. Τοποθετήθηκε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς, όπου υπηρέτησε όλα τα χρόνια της Ιερατικής του ζωής, με μία ολιγόχρονη διακοπή, όταν μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγιάς, διατελών, ταυτοχρόνως, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς.

Τα οφίκια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τα έτη 1989 και 1994 αντιστοίχως.

Κατά την διακονία του στην Αγριά εργάστηκε αόκνως για την πνευματική καθοδήγηση των ενοριτών του, ενώ φρόντισε για την ανέγερση των ιερών Παρεκκλησίων της Οσίας Παρασκευής της Νέας Επιβατινής και των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Μακαριστός π. Βασίλειος ήταν έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και παππούς μιας εγγονής.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέστηκε την Δευτέρα 19/9, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσης και η ταφή του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλή Παλαμά.

Related posts