28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Από το Δοξάτο Δράμας στη Μακρινίτσα

Από το Δοξάτο Δράμας στη Μακρινίτσα

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου από την πόλη της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Επίσης οι επικεφαλής του Συλλόγου δώρισαν στο Μουσείο βιβλία που έχει εκδώσει ο Σύλλογος σχετικά με την ιστορία του τόπου τους.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το θερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

Related posts