24 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ισχυρό μήνυμα για οικονομία στην ενέργεια από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

Ισχυρό μήνυμα για οικονομία στην ενέργεια από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

 

Ισχυρό μήνυμα προς τους Κληρικούς και τις ενορίες της Τοπικής μας Εκκλησίας απέστειλε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την ανάγκη περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, κατά τον επερχόμενο δύσκολο Χειμώνα.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου λειτούργησε σήμερα, εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τα εξής: «Θα εισέλθουμε σε μια δύσκολη περίοδο, όπου θα είναι έντονο το ενεργειακό πρόβλημα, ως προς την αύξηση του κόστους και την απειλή του φυσικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η υπερβολή της χρήσης φέρνει πολλά προβλήματα. Γι΄ αυτό, αποφασίσαμε, από τούδε και στο εξής, στους Ιερούς μας Ναούς, κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών, να μην έχουμε αναμμένους πολυελαίους, ούτε μεγάλους προβολείς, όχι γιατί, με τον τρόπο αυτό, θα λύσουμε το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας ν’ αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση. Εκτός από τα Μυστήρια του Γάμου και των Βαπτίσεων, που θέλω να τελούνται όπως επιθυμούν οι μετέχοντες, οι υπόλοιπες Ακολουθίες, από τούδε και στο εξής, θα έχουν τον ελάχιστο δυνατό φωτισμό. Θα υπάρχει κατάνυξη και θα δίνεται ένα μήνυμα ότι, πρώτοι εμείς, μέσα στην Θεία Λατρεία, κάνουμε αυτό βήμα, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, ν’ αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Αν δεν ενεργήσουμε έτσι, θα υπάρξουν συνάνθρωποί μας, στο επόμενο διάστημα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ας κάνουμε, λοιπόν, την προσπάθεια, όλοι μαζί. Το Κράτος έχει την ευθύνη να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις. Εμείς, όμως, θα κάνουμε μικρά πράγματα, για να έχουμε αναπαυμένη την συνείδησή μας, ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Το να μην διαθέτουμε τον λαμπρό φωτισμό, δεν στερεί σε τίποτα την Χάρη του Θεού».

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί διευκρινιστική και λεπτομερής Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου προς τους Κληρικούς της Τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε το εξαγγελθέν, ήδη, μέτρο, να λειτουργήσει σωστά και συντεταγμένα.

Related posts