29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο Οργανωτικός Γραμματέας «Μαγνήτων Κιβωτού», Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, νέος Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού», Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Νέος Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων

 

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022 οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στις αντίστοιχες θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Θεσσαλία.

Νέος Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων τοποθετείται ο Οργανωτικός Γραμματέας του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Αλέξανδρος Καπανιάρης, διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού (ψηφιακή λαογραφία).

Η θητεία του Α. Καπανιάρη στη νέα αυτή, ιδιαίτερα απαιτητική και υπεύθυνη θέση,  λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

Η τοποθέτηση αυτή του Αλέξανδρου, αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη «Μαγνήτων Κιβωτό», στο Δ.Σ. του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Πρόεδρός του, κ. Ιγνάτιος, έχει επιλέξει στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας με εξαιρετικά προσόντα, όπου η φήμη τους ξεπερνάει τα όρια της Μαγνησίας.

Η προσφορά του Αλέξανδρου Καπανιάρη στα τοπικά μας Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά ζητήματα είναι σε όλους γνωστή όχι με δράσεις και εκδηλώσεις αλλά, και κυρίως, με «παραδοτέα»!

Η δημιουργία και οργάνωση της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας», που πραγματοποίησε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες τριετούς διάρκειας, και στηρίχτηκε σε εργαλεία δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καταξιώθηκε μέσα από την συμμετοχή οκτακοσίων περίπου εκπαιδευομένων, κατέδειξε αντίστοιχη λειτουργία  Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τον πολιτισμό σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ακαδημαϊκούς.

Ήδη η Ακαδημία έχει μετεξελιχθεί σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα ανακοινώσει μαθήματα, σε ζητήματα πολιτισμού κυρίως.

Οι ετήσιες Επετειακές Εκδόσεις – Ημερολόγια από το 2015 φέρουν την επιστημονική του σφραγίδα και την συνολική φροντίδα του.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχει συντάξει και υλοποιήσει η «Μαγνήτων Κιβωτός», με κορυφαίο το εκπαιδευτικό πακέτο  με τον διακριτικό τίτλο «Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος», που έτυχε της αιγίδας και της χρηματοδότησης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι έμπνευση  και δική του υλοποίηση.

Τα βιβλία που κυκλοφόρησαν επίσης μέσα από τις Εκδόσεις «Ιδιόμελον», έχουν την επιστημονική επιμέλεια και την προσωπική του αισθητική, αν δεν έχουν συγγραφεί από τον ίδιο.

Ένα πλήθος προτάσεων και συνεργασιών που υλοποιήθηκαν στα εννέα χρόνια λειτουργίας της «Μαγνήτων Κιβωτού», αποτελούν ιδέες και υλοποίηση από μέρους του.

Σταματούμε εδώ την ελάχιστη τούτη αναφορά, ελπίζοντας ότι θα βρει χρόνο και έμπνευση, παράλληλα με τα αυξημένα πλέον Εκπαιδευτικά και διοικητικά του καθήκοντα να συνεχίσει να προσφέρει στον πολιτισμό και στην «Μαγνήτων Κιβωτό».

Μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και Προέδρου μας, κ. Ιγνατίου, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. του ευχόμαστε να έχει την δύναμη να ανταπεξέλθει στα αυξημένα και πολύ υπεύθυνα νέα καθήκοντά του.

 

Related posts