21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δ’ Κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Δημοτικού στον Άγιο Λαυρέντιο

Ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου η Δ΄ κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στον ειδυλλιακό τόπο του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο, η οποία θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Για δεύτερη φορά φέτος, μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, για τις επόμενες 6 ημέρες, θα ζήσουν μια δημιουργική, ψυχαγωγική και διδακτικά καρποφόρα κατασκηνωτική εμπειρία.

Τον αγιασμό ενάρξεως της κατασκηνωτικής περιόδου, τέλεσε σήμερα Πέμπτη 21/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της ακολουθίας, η αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου, Εκπαιδευτικός κ.Γεωργία Λύτρα, μαζί με τις κοινοτάρχισσες, τις υπαρχηγούς, τις ομαδάρχισσες, τα στελέχη και τις μικρές κατασκηνώτριες, καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους, τόνισε τη σημασία της ενότητας και του ομαδικού πνεύματος μέσα στην κατασκήνωση που αποτελεί παράδειγμα της χριστιανικής ζωής και ένωσης του Θεού με τον άνθρωπο.

Με αφορμή και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή,  που αποτελεί και θέμα της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, ο Σεβασμιώτατος, αποκάλυψε την ονομασία: «Φάροι Ελπίδας σε μια θάλασσα μνήμες», αναφερόμενος στη δύναμη της πίστης που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, καθώς και στους Αγίους και τις Αγίες που προήλθαν από αυτές τις περιοχές.

Τελειώνοντας, παρότρυνε τα στελέχη και τις μικρές κατασκηνώτριες, να χαρούν την εν Χριστώ συναναστροφή αυτές τις ημέρες, νιώθοντας την κατασκήνωση ως μια οικογένεια, που τους χαρίζει απλόχερα όλα τα αναγκαία για να μπορούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία όλες τις συνθήκες στη ζωή τους, έχοντας ως Φάρους Ελπίδας και ασφαλείς οδοδείκτες, τις Αγίες μας και όλους τους Μικρασιάτες Αγίους.

Related posts