05 Οκτωβρίου, 2022

Γ’ Κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου στον Άγιο Λαυρέντιο

Ξεκίνησε η Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον ειδυλλιακό τόπο του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Ενενήντα αγόρια, των σχολικών τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου, για τις υπόλοιπες 10 ημέρες, καλούνται να λησμονήσουν την απλή καθημερινή ζωή της πόλης και να ζήσουν μια δημιουργική, ψυχαγωγική και καρποφόρα κατασκηνωτική εμπειρία.

Τον αγιασμό ενάρξεως της κατασκηνωτικής περιόδου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου, Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος μαζί με τους υπαρχηγούς, τους ομαδάρχες και τους κατασκηνωτές καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους κατασκηνωτές επισήμανε την σπουδαιότητα του ομαδικού πνεύματος εντός του κατασκηνωτικού περιβάλλοντος ως δείγμα χριστιανικής ζωής και ένωσης του Θεού με τον άνθρωπο.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή  όπου αποτελεί και θέμα της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, μιας και το όνομά της είναι: Γη της Ιωνίας, Γη Ελληνική, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ισχυρή πίστη αυτών των ανθρώπων που, αν και έχασαν τα πάντα, κράτησαν μέσα τους την χριστιανική ελπίδα.

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους κατασκηνωτές να αντιμετωπίσουν αισιόδοξα όλες τις συνθήκες στην ζωή τους, γεμάτοι από ελπίδα Αναστάσεως, καθώς και να νιώσουν την κατασκήνωση ως μια οικογένεια, που θα τους προσφέρει αγάπη και θα τους εφοδιάσει με όμορφες αναμνήσεις.

Related posts