28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Προστάτου του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος»

Μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Προστάτου του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος»

Την μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 11/6. Όπως είναι γνωστό, ο Άγιος Λουκάς έχει ανακηρυχθεί, τα τελευταία χρόνια, προστάτης του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 10  Ιουνίου Ιερά ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου από 9:00 μ.μ. –  12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

Σάββατο 11 Ιουνίου ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για τα αείμνηστα μέλη του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου από 7:00 π. μ. – 9:30 π.μ.

Σάββατο 11 Ιουνίου ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στον Άγιο Λουκά, στις 7 μ.μ. στο εκκλησάκι του Αγίου, στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.)

Σάββατο 11 Ιουνίου ΣΥΝΑΞΗ και ΔΕΞΙΩΣΗ για τους συνεργάτες του “Ε” στην αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β. μετα την Παράκληση.

Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 12η μεσημβρινή εορταστική εκπομπή  από την “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ” (στους 104 των FM) με θέμα: “Ο μαρτυρικός βίος του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας».

Κυριακή 12 Ιουνίου ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ και μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο  Ριζόμυλο.

  • 6:30 μ.μ. Εσπερινός
  • 7:00 μ.μ. Υποδοχή του ιερού λειψάνου.
  • 7:15 μ.μ. Παράκληση στον άγιο και θείο κήρυγμα (εντός του ναού)
  • 7:45 μ.μ. Αρτοκλασία στο προαύλιο, όπου έχει ανοικοδομηθεί ναός του Αγίου Λουκά.

Πανήγυρις στο Διμήνι

Την μνήμη του Αγίου Λουκά πανηγυρίζει, επίσης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Related posts