19 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Μαθητές από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου ε.έ.. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μια εικόνα… χίλιες λέξεις”. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τα νοήματα της βυζαντινής εικόνας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του 12ου δημοτικού σχολείου Βόλου, δημιούργησαν την δική τους βυζαντινή εικόνα.

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Λιβαδειάς Σερρών. Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, υποδέχθηκε το 2ο  Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας.

Μαθητές από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν επίσης την Τετάρτη 11 Μαΐου ε.έ. το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, όπου μετά την ξενάγηση, συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’ που είναι αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Πευκοχωρίου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να
επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

 

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Related posts