19 Μαρτίου, 2024

Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 20 Μαϊου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6,40μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εκ Καπούρνης, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα εκκινήσει λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεδεών και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 11.30π.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Γεδεών, ενώ στις 6μ.μ. ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Μικρή Πανήγυρις επί τη Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί και στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό του Βόλου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 19/5, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Στην Αγρυπνία θα τελεστούν η Λιτή, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Related posts