30 Μαΐου, 2023

Τελευταια Νεα

Μαθητές απ’όλη την Ελλάδα κατακλύζουν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Από όλη την Ελλάδα, επισκέπτονται με αμείωτο ρυθμό, μαθήτριες και μαθητές, μαζί με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, τους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας.

Η ξενάγηση στους μοναδικούς χώρους του Μουσείου, διεξάγεται οργανωμένα από τους υπεύθυνους τους Μουσείου, κατά ομάδες, τηρώντας τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα. Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, και θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε διαδοχικά, το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, το 1ο Λύκειο Καλαβρύτων και το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας οι επισκέψεις συνεχίστηκαν από: το Γυμνάσιο Ασσήρου Θεσσαλονίκης, το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας Θεσσαλονίκης καθώς και το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Την ίδια μέρα, επισκέφθηκαν ακόμα το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, μαθητές από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία: “Μιά εικόνα… χίλιες λέξεις” που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τα νοήματα της βυζαντινής εικόνας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου δημιούργησαν την δική τους βυζαντινή εικόνα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Related posts