03 Μαΐου, 2024

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά»

1922 – 2022

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Νέα Ιωνία – Βόλος

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας

«Μαγνήτων Κιβωτός,

για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

«ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ»

 

Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ»

 

Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

«Μνήμες Προσφύγων»

 

Συμμετέχουν ΟΛΟΙ

Οι Συλλογικοί προσφυγικοί φορείς της Μαγνησίας

 

με την στήριξη

του Δήμου Βόλου

και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Νέα Ιωνία Βόλος, 6 Απριλίου 2022

Προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

«Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά»

Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρα 20.15

Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, Δήμου Βόλου

 

Από την αρχή του περασμένου μήνα Μαρτίου, συνεχίζονται οι τιμητικές εκδηλώσεις για το 2022, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Η Νέα Ιωνία του Βόλου, με επίκεντρο το σύμβολό της, την Ευαγγελίστρια, με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής επετείου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, δια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον Πολιτισμό, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων», συνδιοργανώνουν ένα ενιαίο συλλογικό πρόγραμμα που καλύπτει όλο το επετειακό έτος 2022 με εκδηλώσεις Μνήμης, θρησκευτικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές.

Στις Επετειακές Εκδηλώσεις, συμμετέχει και η Εκπαιδευτική Κοινότητα, καταδεικνύοντας την αναφορά της νέας γενιάς στην ιστορία μας και στην συνέχιση και διατήρηση των αξιών των προσφύγων προγόνων τους.

Το 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ  ΓΕ.Λ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, συμμετέχοντας στις Επετειακές Εκδηλώσεις, παρουσιάζει στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας,  την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 8.15μ.μ., την  παράσταση:

«Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» της Ελένης Δικαίου.

Η θεατρική παράσταση είναι διασκευή  του ομώνυμου ιστορικού μυθιστορήματος (Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά) της μαθήτριας της Γ΄ Λυκείου,  Βιβής Σκουλουδάκη.  Το μυθιστόρημα ήταν το κεντρικό θέμα του Ομίλου των «Μικρασιατών ( ο ακριβής τίτλος του Ομίλου είναι: «Μελετώντας τα ιστορικά μυθιστορήματα της Ελένης Δικαίου: Ο τελευταίος  Έλληνας της Σμύρνης και τα Κοριτσάκια με τα ναυτικά») με διδάσκουσα την κα Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του σχολείου.

Η παράσταση θα πλαισιωθεί από Μικρασιατικούς χορούς, ενώ θα ακουστούν τραγούδια και ορχηστρικά από την τελευταία δουλειά του Ανδρέα Κατσιγιάννη: «Γη της Ιωνίας».  Η παράσταση αφιερώνεται στις  αλησμόνητες  πατρίδες της Ιωνίας  και εντάσσεται στις ευρύτερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Related posts