29 Μαρτίου, 2024

Η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε μεγαλοπρεπώς την μνήμη του Αγίου Γεωργίου – Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Αγριά

Μεγαλοπρεπώς εόρτασε η Τοπική μας Εκκλησία την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζουν πλήθος ιερών Ναών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ανήμερα το Πάσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «το μαρτύριο του Γεωργίου είναι η απόδειξη και αυτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Αν και ήταν νέος στην ηλικία και διαπρεπής αξιωματικός του Ρωμαϊκού Στρατού, εντούτοις, πίστεψε στην Ανάσταση, μετέφερε αυτή την πίστη στους ανθρώπους και ενδύθηκε την χλαμύδα του Μαρτυρίου. Η πορεία του Μαρτυρίου χαράχτηκε από τότε και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, γιατί και στην εποχή μας υπάρχουν Μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού. Εμείς ζούμε σε μια πατρίδα, όπου ελεύθερα λατρεύουμε τον Θεό, όπως αποδείχθηκε και στο φετινό Πάσχα με την πληθωρική παρουσία του λαού μας στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως. Η ενοποιός μας δύναμη είναι η Ορθοδοξία και μάλιστα σε μια εποχή που νιώθουμε ότι οι μέρες που ζούμε δεν είναι εύκολες, γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από την δύναμη της κοινής πίστης μας». Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον λαό μας «να βιώνει και να μεταφέρει σε όλους την χαρά της Αναστάσεως, ως έκφραση αγάπης και προσφοράς σε κάθε αναγκεμένο. Η αγάπη προς τους αδελφούς μας και η μεταξύ μας ενότητα είναι σήμερα η μεγαλύτερη απόδειξη της πίστης μας στην Ανάσταση του Χριστού».

Κατά την σημερινή Αγιώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Πράσινο, τον επαίνεσε για το έργο που επιτελεί στην ενορία, για την ενότητα που έχει επιτύχει και τον κάλεσε να συνεχίσει με τον ίδιο πόθο, την ευλάβεια, την ταπείνωση και την υπακοή που τον χαρακτηρίζουν. Εξήρε, μάλιστα, το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός εξαίρετου Κληρικού μας, του π. Νικήτα και τόνισε ότι «ο τόπος αυτός θα ζήσει από τις ευλογημένες, Ορθόδοξες και Ελληνικές οικογένειες, που θα συνεχίζουν την Παράδοση, που θα διακονούν την Εκκλησία και θα συνεχίζουν το έργο Της».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον επί 60 χρόνια Λαμπαδάριο του Ναού κ. Αντώνιο Σιούρα, ο οποίος αφιλοκερδώς διακονεί το ιερό Αναλόγιο, προσφέροντας ανυπολόγιστες υπηρεσίες. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την ανιδιοτέλειά του και τον κάλεσε να συνεχίζει την εκκλησιαστική του διακονία, όσο θέλει ο Θεός.

Related posts