17 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Χειροθεσία νέου Πνευματικού στον Άγιο Γεώργιο Βόλου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού εκκλησιάσματος, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή, παρατήρησε ότι ο Χριστός «δεν περιορίζεται από σύνορα ή από τις ανθρώπινες φυλές. Ήρθε στον κόσμο για όλους, είναι ο Μεσσίας όλου του κόσμου. Όμως, ο Χριστός διδάσκει, παράλληλα, ποια είναι η πίστη που σώζει τον άνθρωπο. Είναι εκείνη που αποδεικνύεται έμπρακτα, που ξεπερνά τα εμπόδια του κοινωνικού περιβάλλοντος και δεν κρίνει τους ανθρώπους, παίρνοντας την θέση του Θεού. Πρόκειται για τον πειρασμό που καταβάλλει συχνά τους Χριστιανούς, να κατατάσσουν τους ανθρώπους στον Παράδεισο ή στην κόλαση, κατά το δοκούν. Όμως, η κρίση είναι αποκλειστικό έργο του Θεού. Από εμάς ζήτησε να μην κρίνουμε, γιατί θα κριθούμε, να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους με αγάπη και Εκείνον με πίστη, που είναι προϊόν ταπείνωσης, υπομονής και επιμονής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «στην εποχή μας οι άνθρωποι ορθώνουν και πάλι σύνορα. Η παρουσία του Χριστού, όμως, δεν έχει σύνορα. Δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά καλεί όλους σε σωτηρία, στην οποία οδηγεί η ορθόδοξη βιωτή μας. Γι’ αυτό, να σταθούμε στους ανθρώπους όπως ο Χριστός, με ταπείνωση, εργαζόμενοι για την δική μας και την σωτηρία όλων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο νέους εφημερίους του Ναού, τον Προϊστάμενο π. Γεώργιο Κορνούτο «για την ευθύνη που ανέλαβε και την επιμέλεια που τον διακρίνει» και τον συνεφημέριό του Αρχιμ. Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο – Σαμαρά, στέλεχος, από πολλών ετών της Ιεράς Μητροπόλεως. Προεχείρησε δε σε Πνευματικό τον π. Φιλοκτήμονα και του ευχήθηκε με φόβο Θεού, αγάπη, διάκριση και ταπείνωση να επιτελεί το μέγιστο έργο της Πνευματικής πατρότητος.

Related posts