29 Μαρτίου, 2024

Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού: “Η αγάπη για την πατρίδα χρειάζεται πρότυπα” – Αναδημοσίευση από orthodoxianewsagency.gr

Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού: “Η αγάπη για την πατρίδα χρειάζεται πρότυπα” – Αναδημοσίευση από orthodoxianewsagency.gr

Αναδημοσίευση από orthodoxianewsagency.gr

Για τις δεκάδες επετειακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα φέτος σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση μίλησε -κάνοντας έναν απολογισμό- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Αξιοσημείωτο είναι ότι φορέας προγραμματισμού και υλοποίησης των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων -κατ’ εντολή της Ιεράς Συνόδου- ήταν η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας.

Ακούστε τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος:

 

“Είναι η προσπάθεια της Εκκλησίας μας που ξεκίνησε προ δέκα ετών με τα γνωστά διεθνή συνέδρια (σ.σ. δέκα στον αριθμό) που ήταν αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821, όπου καλύφθηκαν όλες οι πτυχές της Επαναστάσεως. Είναι μία παρακαταθήκη για την Εκκλησία και την Πατρίδα μας διότι έχουν εκδοθεί και οι δέκα τόμοι των Συνεδρίων, άρα είναι μία μικρή βιβλιοθήκη που πλέον θα αποτελεί πηγή για όσους μελετητές θα θελήσουν στο μέλλον να ασχοληθούν με την Επανάσταση” ανέφερε με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της επιτροπής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στη συνέχεια συμπληρώνει για τις φετινές εκδηλώσεις: “Εδώ και τρία χρόνια είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις περαιτέρω εκδηλώσεις τόσο τις Συνοδικές όσο και τις τοπικές των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίες συντονίστηκαν από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή της Πολιτιστικής Ταυτότητας, πάντοτε υπό την έγκριση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Μακαριωτάτου. Βεβαίως όλα αυτά είχαν προετοιμαστεί πριν από την πανδημία, η οποία διαφοροποίησε όχι τόσο την ουσία των εκδηλώσεων, όσο την παρουσία του Μακαριωτάτου και των Συνοδικών Μητροπολιτών σε λατρευτικές εκδηλώσεις που είχαν προβλεφθεί”.

“Η ζωή έχει ανάγκη από πρότυπα και μέσα στην εκκοσμίκευση που έχουμε στη σύγχρονη εποχή, τα πρότυπα δεν είναι αυτά που θα βοηθήσουν τους νέους μας να αγαπήσουν σωστά την πατρίδα, να ξέρουν τί υπερασπίζονται ως Έλληνες, ποιά είναι η παράδοση και η ιστορία μας και κυρίως τί σημαίνει η ενοποιός μας δύναμη που είναι η Ορθόδοξη Πίστη” τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος απαντώντας στο ερώτημα τί έχουν να διδάξουν σήμερα οι Ήρωες του 21 στους νέους ανθρώπους.

“Όλοι οι μαθητές που βραβεύτηκαν στους δύο πρόσφατους διαγωνισμούς του 2020 και του 2021 θα λάβουν δώρο μία Καινή Διαθήκη, ένα πολύ σύγχρονο τάμπλετ, ενώ τα σχολεία τους (σ.σ. θα λάβουν) τη δεκάτομη βιβλιοθήκη για το 1821” προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Related posts