18 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Πάντοτε υπάρχουν αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό. Είναι λυπηρό, αλλά μην πτοηθούμε” (video)

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Πάντοτε υπάρχουν αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό. Είναι λυπηρό, αλλά μην πτοηθούμε” (video)

Παρακολουθήστε την καταληκτική προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, απόψε 24 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή Χριστουγέννων.

“…Ελάτε να ζήσουμε το θαύμα! και μάλιστα εις πείσμα κάποιων, που δεν μπορούνε να βιώσουν το θαύμα. κι έτσι προκειμένου να εκφράσουν τον δικό τους κόσμο της αθεΐας, δυστυχώς ακόμα κι όταν εκπροσωπούν αυτόν τον λαό, εκφράζονται με αίσχυντο τρόπο και μάλιστα για το πρόσωπο της Παναγίας.

Είναι λυπηρό. Αλλά μην πτοηθούμε.

Η Παναγία άντεξε κάτω απ΄τον Σταυρό.

Η Παναγία δεν θέλει κανέναν να την υπερασπιστεί.

Είναι αυτή που είναι.

Εμείς ζητάμε σ’αυτόν το λαό να μην σπείρεται η διχόνοια.

Επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν σε τι οφείλει αυτό ο λαός την ύπαρξή του.

Τι σημαίνει γι΄αυτόν η Παναγία.

Τι σημαίνει η Γέννα του Χριστού.

Τι σημαίνει ο ίδιος ο Χριστός.

Όποιος δεν μπορεί αυτό να το κατανοήσει, τουλάχιστον ας μην εκπροσωπεί αυτόν λαό κι ας ιδιωτεύσει όπως αυτός θέλει.

Ελάτε να ζήσουμε το θαύμα! θα ακολουθήσουν πολλοί.

Πάντοτε υπήρχαν οι αρνητές.

Πάντοτε υπάρχουν αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό.

Ας κρατήσουμε την ενότητα, την πίστη μας, τη χαρά του θαύματος της Γεννήσεως απ’την Αειπάρθενο Μαρία μας, και κανείς δεν θα μπορέσει, και δεν θα τολμήσει ποτέ, να διώξει απ΄αυτόν τον λαό, την ακλόνητη πίστη στον Χριστό και στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας!”

Related posts