28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα ενότητας, ελπίδας, της προσφοράς και αγάπης» – Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

 

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιττα της Τοπικής μας Εκκλησίας ευλόγησε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην τελετή παρέστησαν κληρικοί των ενοριών του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρκετοί λαϊκοί αδελφοί.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε τα εξής: «διήλθαμε με δυσκολία την χρονιά που πέρασε. Εν τούτοις, σφυρηλατήσαμε την ενότητά μας, ο καθένας έκανε από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό για την υγεία, που είναι ίσως το μέγιστο αγαθό στη ζωή μας σήμερα. Θέλω όλους να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα όσους εκπροσωπείτε τους θεσμούς και έχετε ευθύνες στον τόπο μας, αλλά και τους συνεργάτες μου και να σας καλέσω να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα της ενότητας και της ελπίδας και ταυτόχρονα, της προσφοράς και της αγάπης. Είμαστε σοφότεροι την χρονιά που έρχεται, γιατί ξέρουμε ότι η υγεία μας είναι εύθραυστη κι έτσι μπορούμε ν’ αξιοποιούμε το χρόνο που ο Θεός μας δωρίζει για να κάνουμε καλό, για να προσφέρουμε αγάπη. Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε με αυτό το πνεύμα και θέλω με απόλυτη ειλικρίνεια, πέρα από όλα τα άλλα να ζητήσω και μία συγγνώμη, εάν κάτι παραλείψαμε, εάν κάτι δεν κάναμε σωστά, γιατί έτσι πρέπει να βαδίζουμε, κάνοντας κάθε φορά την αυτοκριτική μας και ταυτόχρονα, παλεύοντας όλοι μαζί για να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι, πιο δοτικοί, σ’ αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Εύχομαι να είναι ευλογημένη η χρονιά και να δώσει ο Θεός του χρόνου, τούτη τη μέρα,  το χαμόγελό μας να είναι φανερό σε όλους».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και διένειμε σε όλους την πρωτοχρονιάτικη ευλογία.

Related posts