18 Απριλίου, 2024

Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων – Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων – Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5:00μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

Οι ιερές Ακολουθίες, λόγω της πανδημίας θα τελεστούν χωρίς την συμμετοχή προσκυνητών και θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από:

Α. Τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» (104 FM)

Β. Τον Ρ/Σ «Μοναχική Διακονία» (87.5 FM)

Γ. Την ιστοσελίδα www.impt.gr

Δ. Το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και

Ε. Τον τηλεοπτικό σταθμό astra (μόνο ο Εσπερινός)

 

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 4 μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και το Κτητορικό μνημόσυνο εις ανάπαυση των ψυχών των δωρητών και ευεργετών

Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Βαρνάβας Σαράτσης, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts