28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου – Εορτάζουν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Τοπικής μας Εκκλησίας

Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου – Εορτάζουν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Τοπικής μας Εκκλησίας

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 26/10.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12 τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 4μ.μ. θα τελεστεί η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου και στις 5μ.μ. ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος, Προστάτου των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Τοπικής μας Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, του ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, στους δρόμους πέριξ του Ναού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των «Δημητρίων 2021» δείτε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Πρωτ. Ελευθερίου Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μαρμαρίνης Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ποταμιάς Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Related posts