20 Απριλίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021 – 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021 – 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021 – 2022

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Το πρώτο κουδούνι του σχολείου μόλις έχει χτυπήσει και όλοι εμείς οι μεγαλύτεροί σας, με πρώτους τους γονείς και τους δασκάλους σας, σας βλέπουμε έτοιμους και έτοιμες να ξεκινήσετε μία καινούργια σχολική χρονιά.

Είναι δύο χρόνια τώρα που ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία όλων μας κράτησε κλεισμένους στα σπίτια μας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μείνατε μακριά από τις σχολικές σας τάξεις, μακριά από την αυλή του σχολείου, απομονωμένοι από τους φίλους σας. Η φωνή των δασκάλων σας έφτανε ως εσάς μέσα από μία οθόνη. Το μάθημά σας έγινε λίγο παράξενο, μερικές φορές ίσως και βαρετό, ακόμη και κουραστικό. Ήταν, όμως, αναγκαίο! Χωρίς τους υπολογιστές και όλα αυτά τα χρήσιμα διαδικτυακά προγράμματα, θα είχαμε απομονωθεί εντελώς.

Να, όμως, που σήμερα η σχολική σας ζωή ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς! Ανάμεσα σε σας και τους φίλους σας, ανάμεσα σε σας και τους δασκάλους σας, ούτε οθόνη βρίσκεται, ούτε υπολογιστής. Βρισκόσαστε ξανά μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, ακούτε τη φωνή και το γέλιο τους. Με τη βοήθεια του Θεού και με τη δική σας προσοχή, το σχολείο δεν θα ξανακλείσει και θα γίνει πάλι η δεύτερη οικογένειά σας. Η νέα χρονιά σας βρίσκει δίπλα-δίπλα με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας να περπατάτε σ’ Έναν δρόμο που οδηγεί σε υπέροχες γνώσεις και χαρούμενες εμπειρίες.

Τίποτε δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας χωρίσει ξανά. Γι’  αυτό είναι απαραίτητο, μικροί και μεγάλοι, να τηρήσουμε όλες τις οδηγίες που μας δίνουν οι γιατροί για την προστασία της υγείας μας. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τη χαρά που προσφέρει στην καρδιά μας να κάνουμε πράγματα με τον διπλανό μας. Να δουλεύουμε μαζί, να διασκεδάζουμε μαζί, να παίζουμε μαζί, να αγωνιζόμαστε για κάτι όμορφο μαζί.

Το σχολείο θα σας προσφέρει πολλές τέτοιες δυνατότητες.  Αν το θελήσετε, όμως, θα ανακαλύψετε και άλλες ευκαιρίες έξω από το σχολείο, όπως αυτές που περιμένει να σας προσφέρει το Κατηχητικό σχολείο της Ενορίας σας. Μην το ξεχνάτε! Σε όποια συνοικία και σε όποια γειτονιά κι αν βρίσκεστε, το Κατηχητικό σχολείο γίνεται μία ζεστή αγκαλιά που μέσα της θα βρείτε χαρά, πολλές εκπλήξεις και νέους φίλους. Κυρίως, όμως, στο Κατηχητικό σχολείο σας περιμένει ένας μεγάλος φίλος, ο ίδιος ο Χριστός. Όσο τον πλησιάζετε και τον γνωρίζετε, η καρδιά σας θα γεμίσει από πρωτόγνωρα συναισθήματα αλλά και πολύ πίστη και θάρρος, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε κάθε είδους δυσκολία.

Να ξέρετε πως εγώ, ως πνευματικός σας πατέρας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας προφυλάξουμε από κινδύνους και να σας χαρίσουμε μία χαρούμενη σχολική χρονιά. Κυρίως, όμως, να είστε βέβαιοι πως ο κοινός Πατέρας όλων μας, ο Θεός της αγάπης, σας ευλογεί διαρκώς και σας δείχνει το δρόμο της προόδου και της αληθινής ευτυχίας.

Με όλη μου την καρδιά, τόσο εγώ όσο και ολόκληρη η τοπική μας Εκκλησία, σας ευχόμαστε μία καλή σχολική χρονιά, γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες.

 

Με όλη την πατρική μου αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts